Wednesday, May 30, 2012

renungan kehidupan XD

menarik cerita ni
sangat lama tidak menconteng coretan kat sini. well ni antara cerita dalam list movie best. banyak pengajaran dalam cerita 3 idiot ni, bagi yang belum tengok tu ni adalah cerita yang boleh korang masuk kan dalam list movie ye
"all is well" ^_^

selama aku hidup di dunia ni, pelbagai pengalaman dan ceritera yang menarik berlaku. termasuk kisah awan mendung berarak aku zaman kecik kecik. setiap perbuatan aku, selalu aku pikir untuk perbetulkan balik tapi like they said, we don't have a time machine to fix mistake. kadang-kadang tak semua kita rancang tu menjadi seperti yang diharapkan tapi kita kena yakin Allah da tetapkan yang terbaik tuk hamba dia. kita kena banyak kan bersabar dan tabah menghadapi dugaan. jangan lupa tuk cari kebaikan dalam dugaan.
setiap manusia kat dunia ni mempunyai masalah masing-masing, dan setiap dugaan tu ada jalan penyelesaiannya yang kita kene cari dan tempuh tuk kebaikan diri kita gak. semakin banyak dugaan baru la semakin mencabar hidup kan? that's we call life. kita kene terus kuat dan tabah menumpuh dugaan kalau nak terus berjaya :P
i really cherish all the moment with all my friends, who exist in my life and accept me for who i am. tapi tak tau la kenapa susah untuk aku cakap perkataan sayang tu kat dorang dulu, pemalu sangat gamak nya. selalu terpikir tuk wat reunion ngan dorang semua, lepak or even have a trip kat mana -mana pulau la. mesti best kan?sayang korang semua tau! friends till jannah :)

apa ape pun, let's think positive and try improve ourselves day by day. insyaAllah :)


ps: gamba ikhlas dari google image ^_^
     betul-betul teringin nak gi holiday with all my besties. bila korang free ni T_T

3 comments:

FaRa HanNaH said...

yeay updated! :D

ieya said...

cerita ni banyak pengajaran , suka !

Anonymous said...

tetiba mata masuk habuk laaaak ! HAHA >.<