Friday, April 1, 2011

di kala malam menjelang

di suatu malam yang dingin ditambah dengan angin sepoi-sepoi bahasa 
hari khamis malam jumaat yang indah..
bermula lah sandiwara di rumah sewa bilik yang dirahsiakan..

google image

permaisuri : kanda dinda kurang enak badan malam ini..bolehkah kanda ubati dinda?
maharaja : mengapa sayang ku..
permaisuri : dinda mahu kanda (sambil menjeling manja)
maharaja : bagus juga kalau begitu..ada pula malam ini malam sunat bagi pasangan seperti kita..(membalas pandangan)
permaisuri : dayang,mohon keluar dahulu..beta mahu beradu bersama kekanda beta..
dayang : ....(sabar jela..xpasal aku jadi watak ni =.=')

semua tu hanyalah lakonan budak-budak bilik aku yang da lama nak berlakon teater tapi 
tulah yang mampu dorang wat..tak nak terlalu feymes katanya..
berdasarkan cerita dorang lakonkan tu ada persoalan aku terpikir dari dulu

"kenapa malam jumaat je ramai orang cakap banyak faedah la,keistimewaan la"
aku pun tak faham pada mulanya tapi akhirnya aku paham..

anyway berbalik kepada motif utama..
final exam da semakin hampir,jadi saya wakil kepada raja-raja diri ini ingin memohon 
seribu kemaafan dia atas segala salah dan silap sepanjang penulisan dan perbuatan 
yang dilakukan secara sengaja atau tidak sengaja..

ps : sekarang aku selalu jadi silent reader kat blog-blog ni 

7 comments:

Nur Areefah said...

sitiS jadi dayang? bhahaha pon bleyy xD

latest entry : application facebook umpama susuk (khurafat)

aku la weyh said...

ceh! igt hape.... ok2 aku pun mnx maaf. selamat hari raya..

chittysarah said...

nur:kikiki..nak wat lagu mane..tu je termampu=.='

wawa:selamat hari raya~~

Raji berkata said...

owh ok lah weh dayang xde lah malu sgt
hahahah ;D
silent reader jer?

chittysarah said...

raji:tetap malu arrr...
hahaha..xde mase nak wat lebih.tu yang silent reader jer=.='

Cik Bidadari said...

hik hik skang malu lg ke? silent reader? kenapa takda entry baru?

hans0 said...

hari lain pun boleh buat la.. eh buat ape yer?