Saturday, April 30, 2011

hidup penuh rencah


di kesempatan ni baru ade mase nak mengupdate blog tersayang..=.='
seperti para pelajar mahasiswa mahasiswi yang lain,aku pun sedang bercuti
dapat berjumpe dengan mak tersayang and menghabiskan masa setelah merantau dan mengalami rindu yang menebal di negeri orang

cut to the chase,aku dalam dilema ni..
semalam aku ditemani mak yang tersayang dan juga abang kedua serta isteri dan anak beliau
gi la klinik berkenaan dengan mata aku yang ade ketumbit yang xkecik and hilang dari dulu
"camne ko leh ade tanduk kat mata ko ni?gi la klinik cek" kritik abang first aku
"ketumbit je tu"komen abang kedua
"tak pela cek je anti tengok pe kate doktor"kata mak aku

so setelah di check and belik2 mata aku ni,doktor tersenyum cuma sambil berkata
"kene potong ni.kat belah kiri ade 1 yang besar dalam 1/2 cm and belah kanan ade dua yang masih kecik"
"bahaya ke kat mata doktor?"
"tak effect mata pun ni puan,jadi saya tak bagi ubat.juz bagi surat tuk dirujuk ke hospital selayang"
"ape sebenarnya kat mata tu doktor?"
"hanya lendir yang berkumpul and ketumbuhan yang abnormal sahaja"*tersenyum
*aku terdiam terpaku mendengar


aku disuruh and nasihat oleh doktor tersebut untuk merujuk ke hospital selayang pada office hour..
aku dengan rasa penuh kesungguhan nak la gi anti selasa,tapi riak mak aku wat aku susah hati
mak cam tak nak aku wat operation or gi  further check up kat hospital
tak nak aku digodek and dibelah..sambil cakap sakit adik oi..bukan sikit2 tu

so setelah bertanyekan hal ni kat membe baik aku yang juga bakal nurse(sedang praktikal)
die suh gi je..jangan takut..tak sakit pun
"ko cakap kat mak ko,tak de pape la..":)
lega tul da dengar gitu..

jadi aku mengharapkan yang terbaik kepada yang maha esa
semoga segala perancangannya aku terima dengan redha..

9 comments:

Ieja zukhi said...

hope ko cepat la sembuh k....,

chittysarah said...

ieja:thanks~~:)

r-5 said...

harap-harap ketumbit tu surut cepat. Actully memang tak serius, doctor tu je tak reti nk psycho orang. huhu

chittysarah said...

r-5:thanks sangat~~
n thanks terjah blog nie~~

r-5 said...

hehehe tak pe saya memang suka blog ni~ :)

hamzah ian said...

selamat

Sca Ndx said...

amin moga2 cepat sembuh beb

chittysarah said...

r-5:thanks~~
hamzah:insyaallah~~
sca ndx:thanks dude~~

Heidi Shafiq said...

bykkan berdoa kepada Pencipta kite.. :)