Tuesday, February 1, 2011

selesai tapi masih bertatih

kecik kecik aku selalu mengidam tuk jadi orang kaya~~
mungkinkah akan tercapai?kita berserah padaNya..Crazy Rabbit Winks

tetiba rase nak makan budak kecik yang bertambah gemuk nie!

seperti yang sedia maklum,hidup ni banyak diselangi dengan rempah ratus babas..
kalau takde rencahnya,mana nak sedap masakan kan..
samalah dengan kehidupan ni..
kekadang kita gembira,sedih,susah hati(ni aku je kot),teruja dan mendung kelabu
semua ni nak mengajar kita erti kehidupan yang sebenar
agar kita jadi manusia yang lebih baik
jangan la gi bunuh diri plak kalau ada banyak masalah..
cari jalan penyelesaian,kalau tak jumpe google
semua di hujung jari andaCrazy Rabbit Winks
*tapi kalau takde line internet ayat atas tak boleh pakai*

semalam hari isnin,waktu tengah hari
aku memaksa meminta tolong abang aku untuk menyelesaikan masalah aku
ala,hantarkan gi PNB je pun..ehehehe
banyak gak songeh aku ni,sian aku tengok dia duk ikut aku
tapi nasib baik dia pandai jalan-jalan kat kl tu..
*aku=buta direction kl*

kami bertolak waktu tengahhari pas aku suh dia makan dulu
konon tak nak dia minta belanja la..ehehee..
aku terpaksa menipu lagi kat mak yang tercinta(tipu sunat)Crazy Rabbit Winks
"mak adik takde duit,nak gi cucuk duit ngan apit(abang) jap"
aku ingatkan tak ramai,rupanya ramai gak yang hilang buku akaun kat PNB nie=.='
sempat aku gi uruskan hal kat tabung haji ngan bank islam
disebelah bangunan tu je

segalanya siap kul 4.30..
waa~~lama tu,abang aku da ngadu penat
handphone da berbunyi masa aku ngah merempit ngan abang aku(ok aku duk belakang)Crazy Rabbit Icons
nak angkat takut jatuh..dalam hati da dapat agak mesti mak ni..
sekali lagi terpaksa menipu mak aku time balik
ngan abang aku sekali turut join menipu sunat
*jangan tiru aksi ini*

semoga segalanya berjalan lancar
ps:seram sejuk aku nek motor ngan abang aku..aku kat belakang duk bace doa selamat=.='
     haha..tapi nape orang pandang pelik kat aku ngan abang aku??musykil

8 comments:

KizZ said...

Ahah...korang bawak moto tak pakai helmet tak?Hihi..

chittysarah said...

kiz:pakai!siap ade lambang domo lagi
agagaga

Raji berkata said...

hahaha sebab der igt korang nih kapel mungkin? ;P

akuberhakHIDUP said...

takpe2 dimaafkan bohong sunat. diorang nak ngorat ko lah tu. :p

FaRa HanNaH said...

ah,kau jangan ingat ko leh terlepas..aku da mesej mak ko tadi bagitau sal ko..hua hua :p

Yellow LEOpard said...

sbb ko pakai baju pelik kott..haha..kidding

chittysarah said...

raji:mungkin kot..=.='
aku pun berdua je ngan abang aku tu..
lagi2 abang aku asyik follow je

kamuberhakhidup:hahahha
xmungkin kot..agagagga

fara:waaa~~jangan do..
please..*merayu*

leo:xde la pelik sangat..ehheeheeee~~~

Novelgurl said...

Assalamualaikum

cam couple kot ..hehe
waa..bnyk tipu sunat eh?
tak pe2 asl x memudrtkn..ngee~