Friday, January 28, 2011

dugaan hidup

lama tak mengupdate blog yang semakin berusang dan kusam nie..
bukan apa,masalah nak mengaktifkan diri dan juga masalah yang mendatang 
membuatkan aku tak dapat nak wat pape..Crazy Rabbit Emoticon

hidup tak semestinya berada di alam maya je kan(hahaha)
sejak seminggu nie aku tersangatlah pening memikirkan masalah negara
yang menimpa..almaklumlah,penasihat negara yang minta tolong~~Crazy Rabbit Winks

ok aku tipu!=.='
sebenarnya dompet aku hilang~~
segala benda penting seperti ic,lesen motor,roadtax (motor jugak),kad bank (dua lak tu),buku bank
dan jugak duit..
bagi aku kehilangan duit tak la seteruk kehilangan dokumen2 penting..
kejadian nie membuatkan aku sentiasa cuak dan takut..
yela mane tau jatuh kat tangan yang tak bertanggungjawab~~
aku tak nak pikir sampai camtu..tapi entah la..=.='Crazy Rabbit Emoticon

aku akui aku jadi down sangat dua hari selepas kejadian tu..
well aku bukan insan yang cool..nampak cool tapi sangat menggelabah dan penakut..Crazy Rabbit Emoticon
even samapi sekarang mak aku tak tau lagi pasal nie..
aku juz bagi tau kat abang aku yang ketiga tu(bek ngan aku)
die banyak tolong aku..dan tolong simpan rahsia sampai ke hari nie~~Crazy Rabbit Icons

aku banyak berpikir aku ada hutang orang ke sebelum nie??
yela,mane la tau kecik2..tak ingat..
bak kata kawan aku,"kalau ilang duit,mungkin disebabkan ko pernah terambik atau
 terpinjam duit orang pastu tak reti nak bayar"
kejadian berlaku da cukup seminggu..

nasib baik aku dikurniakan dengan rakan rakan yang aku anggap macam darah daging sendiri
sahabat dunia akhirat gitu..ekekeeke~~Crazy Rabbit Icon
farah , ika , aliaa , ieja dan jugak budak2 rumah kedua aku~~
ain,wawa and the gang~~
sayang giler kat dorang..sampai mati..

anyway..aku bukan tak nak bagitau mak aku..
tapi biarlah setel sume dulu,senang sikit..hehehhehe
tapi tak dinafikan kos sangatlah membebankan aku yang tak dapat bantuan pinjaman nie..
terpaksa meminjam kepada farah a.k.a bank bergerak aku sekarang~~Crazy Rabbit Winks

lallalala~~
berpikir dari sudut positif!
LAIN KALI JANGAN CUAI!!=.='Crazy Rabbit Wink

19 comments:

FaRa HanNaH said...

no biggie lah..i'l always be there for u..tayah pkir sgt sal duit aku tu..aku nak repot kat kak idah ar..hihihiiiiii*hilaian kuntilanak*
:D

Raji berkata said...

kau ada hutang ngn aku
ckp nk blnjer aritu
ada kan? kan? ;D

Robot | Sakti said...

gua nak repot kat mak lu.

hahaha

Sca Ndx said...

dulu aku ade hilang dompet gak.
pehh rasa macam nak nanges.
dah la ade benda berharga dari duit.

chittysarah said...

farah:jangan la gitau lagi..mati aku anti..xyah pikir camne..duk menghantui..=.='

raji:wei,ade ke??
yela2..jangan demand da la..

robot:owh tidak~~~~

sca:tau xpe..nak nangis tapi cool kan diri dan tido~~
banyak mende yang penting kat aku dalam tu..=.='
ps:bukan duit..

izyan_5025 said...

sian kt ct~~ nyway, moge kuat yer~ dokumen da berganti blom?

chittysarah said...

izyan:ngah menguatkan diri~~
kad bank ngan buku bank je lum wat lagi~~

thanks~~

Novelgurl said...

Assalamualaikum

ad hikmah semua tu =)

Ieja zukhi said...

cayunk ko jugak la lalink!!muah2!susah senang same2 kan..=)

chittysarah said...

novelgurl:waalaikumsalam~~
yep,sume ni ada hikmahnye..
thanks ingatkan~~

ieja:agagagaga..
malu la i lalink~~*terharu jap*

lalallaa~~

Miss Yaty said...

bestkan bila ada kawan bila susah dan senang ;)

apa yang berlaku semuanya ada hikmah nya ;)

chittysarah said...

miss yaty:yep!syukur dapat kawan cam dorang~~
eheee~~~
thanks!

lalalallala~~

Imran nyambek said...

friend in need is a friend in deed

chittysarah said...

imran:like it!
ehhhheeeee~~

KizZ said...

Kiz pun penah rasa dompent hilang jugak..sedih sangat-sangat woo..nak kena wat balik sume benda bagai..

Jom sini,
Tong-tong duit,pelik ke?PArt ii

Faizal Syukri @ Peja said...

waduh2, mmg agak sukar kalau dokumen2 penting ni ilang...

chittysarah said...

kiz:tau xpe..nasib bek da selesai sume
agagagag

faizal:memang pak..
sangat menyusahkan hati..=.='

ALIAA MIZAN said...

cedehnye~~~terharu gak bila ada nama aku atas tu..ahahahha

chittysarah said...

aliaa:ko kan kawan aku~~
agagagaa