Sunday, January 16, 2011

kanak-kanak ribenaku=.='

waktu zaman kanak-kanak ribena, macam-macam cita-cita aku nak gapai. Almaklumlah,otak suci dan mudah terpengaruh ngan kemewahan dan kecanggihan dunia.paling tak leh lupa,nak jadi ORANG KAYA BARU (OKB).=.='Crazy Rabbit Icon

Masa kecik-kecik lagi da termimpi-mimpi yang akan jadi kaya time tu. Ada umah mewah,dapat tolong mak bapak. Wah,complete la kan..tapi realitinya hanya kita je yang tahu..betapa payahnya nak gapai semua tu..lagi-lagi masih belajar sekarang,masih dibantu keluarga..=.=’Crazy Rabbit Winks

Bila da masuk waktu sekolah rendah plak,matang la sikit(matang ke??) aku da mula belajar sikit-sikit ilmu dunia nie..berkawan ngan semua orang..dulu bagi aku lelaki nie pun kawan aku gak,almaklumlah da biasa kawan ngan dak lelaki time kecik..=.=’Crazy Rabbit Icons

Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua tak akan membesar
Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua akan bersama selamanya
Hujan-muda

Zaman kanak-kanak adalah zaman kemerosotan aku,tapi kat sekolah jela..hehehhe..penyakit aku yang tak leh nak sembuh time tu..MALU TAK BERTEMPAT..=.='Crazy Rabbit Emoticon
tapi yang pelik nyer law ngan kekawan aku jadi segiler manusia yang boleh..aku selalu wat aksi aku dengan tak disengajakan..bagi aku mereka adalah keluarga aku yang kedua..leh trima aku seadanya,walau tak lawa,comel atau menarik..aku rindu zaman kanak-kanak aku dengan mereka..kekadang terasa nak back to the future..tapi hidup perlu diteruskan..agagagaga~~Crazy Rabbit Wink

itu berada ngan kekawan aku,law kat umah plak..aku sangat rapat ngan abang kau yang ketiga!die selalu ingat aku walau die gi mane-mane..belikan aku cikedis,coklat biler balik sekolah untuk dijamah bersama..sampai sekarang kitorang wat camtu..aku pun tak lupe die..memang aku lagi suka nak kongsi ngan die..bukan sebab aku tak baik ngan abang-abang yang lain..tapi aku da biasa..macam-macam aku pernah wat bersama~~Crazy Rabbit Emoticon(sejak kecik lagi,hehehehe)

kekadang kitorang akan cerita balik sambil makan dan sama-sama ketawa besar..sangat rindu masa innocent,decent dulu..sekarang aku tak nafikan aku masih seperti dulu..suka memendam perasaan,suka go on  je ngan apepun..bak kata orang go on with the flow and dance your heart out! (ok aku tukar pepatah tu=.=')Crazy Rabbit Icons

itu hanya secebis kenangan dari memori otak aku..aku tau semua orang ada cerita yang best dulu-dulu time kecik..dan aku suka nak dengar atau baca..sangat menarik bagi aku..yelah time kita mula-mula nak kenal dunia yang dikenali dengan nama BUMI..ahahahha

ok enough with all this..aku nak update untuk menyatakan aku akan berblogwalking pada aku cuti sahaja..maksud aku law aku ada dirumah..jangan risau aku akan usahakan yang terbaik ye..kikiki
almaklumlah line broadband sangat membuatkan diriku giler..=.='Crazy Rabbit Wink

jangan lupa tinggalkan jejak untuk diterjah orite!ok sampai sini dulu..semoga berbahagia selalu membuat sejarah pada setiap hari..jangan lakukan perkara yang boleh membuat kita menyesal dikemudian hari..Crazy Rabbit Winks
pikir-pikirkan dan selamat beramal~~(agagagaga~~)

10 comments:

Robot | Sakti said...

waktu kanak-kanak. memang waktu paling best.
tak payah duk pikir banyak menda.

:)

chittysarah said...

robot:sokong!
rindu time kanak kanak biler perasaan memang best dan xyah nak pikir sangat~~

Sca Ndx said...

zaman kanak-kanak memang syok
mana ada masalah berat sangat,

tapi kecewa lagu hujan - muda tu
versi baru tu
"alangkah indah nya dunia"
"bila kita semua takkan membesar"

jadi
"alangkah indah nya dunia"
"bila kita semua melangkah kedepan"

She's retarded said...

masa kanak2 masa paling best sekali!

chittysarah said...

sca:heheheh
mari melangkah bersama~~

si comel kucing:sokong!
weee~~

lalalallaa~~

BLADE EDGE said...

salam...

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

anyway, kalo ada masa silalah ke blog saya..

happy blogging :-)

regards,
BLADE EDGE

cik gadis said...

huuu!nsib aku kanak2 lg...hikhik!

Raji berkata said...

hujannn fewiittt ;P

oh abg kau yg bgi kau domo kun tu eh?

Yellow LEOpard said...

aku punyer zaman kck2 kurg seronok..sbb aku ni pemalu sgt, walaupon dgn member..dah besar2 ni ok ah..huhu

chittysarah said...

blade edge:selamat datang~~
thanks~~

cik gaadis:yeke???
hehehheh

raji:yep!!

hujan layan~~


leo:yeke??cam xcaya jep~~
agagaagag