Monday, December 20, 2010

waktu kecik dulu

Setelah beberapa hari menghadap si kecik nie,baru aku sedar betapa comelnye kita sume ni time baby~~Crazy Rabbit Emoticons

Si kecik yang suke tido time kekenyangan dan merengek menangis law lapar atau keperluan dia tak dituruti..nangis sampai pecah gegendang telinga aku,sampai dia ilang suara..Crazy Rabbit Emoticonhahaha..nasib bek abang aku tu penyabar,law tak mau dia dia skali nangis..ahaks..

Ok aku ngaku aku pun suke tido sampai da besar remaja nie,hahaha..tapi law tak leh tido akan menjadi burung antoo,kekekkee~~Crazy Rabbit Icons

Biler tengok si kecik tu aku teringat kepada permainan kanak kanak ribena comel duluCrazy Rabbit Winks
Abang aku yang paling rapat tu,setiap kali balik sekolah mesti ade something (mainan) 
die beli tuk kitorang men sabtu ahad..
almaklumlah,die tua 2 taun dari aku,so mesti die yang sekolah dulu=.=’

Ok berbalik kepada objektif, sea monkey yang raji cakap dalam entry die aritu betul betul wat aku terpikir..ape mende alah nye sea monkey tu..lantas aku terus mengajukan soalan kepada abang aku tu..

“wei,sea monkey tu ape?”
“ko la tu nyet.hahah..dulu dulu kan ko suke gi PD(port Dickson)”
“wei cakap la betul- betul,men-men plak.ko penah beli ke?”
“ala,mende tu cam udang.aku xpenah beli,tak berbaloi.da la mahal”
“mende yang dulu ko beli yang macam-macam colour tu bukan sea monkey  ke?yang leh mengembang law letak dalam air tu”
“ape plak ko merepek nie nyet!”
“la dulu ko penah beli,law letak dalam air dalam seminggu dua dia kembang cam jeli..”
“Owh menatang tu..ingat,bukan la bende tu len”
“Owh”

Walau aku berpuas hati dengan daya ingatan die,aku still tak puas hati.mende ape eh aku men dulu-dulu tu..puas aku cari kat google..tapi dengan  ketiadaan data specific mende tu,macam macam mende lain yang kuar..adei=.=’

Sape leh tolong aku nie~~Crazy Rabbit Emoticon

11 comments:

FaRa HanNaH said...

letak la gamba ko mse kecik..haha..ade bran??

@eYi@ said...

imagine2.. haha

chittysarah said...

farah:aku mane de gamba mase kecik..
da besar sekolah adela..

eyi:teruskan imagine~~
nak tumpang gak la~~

lalalala~~

a'im said...

mungkin spesis monkey yang dah lupus kot..haha

the phamton kid said...

sea monkey 2 ape weh??x pahm la..ngeh4~

chittysarah said...

aim:hahhaa~~
still xtau pe kebendanye tu..=.='

phantom kid:mainan kanak2..
cube ko google anti..
mesti ade punyer~~

lalala~~

sya hassan said...

hurmm mcm penah maen je bende tue.. letak dlm air pastu mengembang.. ape eak.. gua pon da lupe..erkkk.. [mude2 dah nyanyok..sian kan??sob3]

asyfiqaz said...

haa..betol la sea monkey tu kecik mcm udang cket. dlu de jual kt toys'r'us..heheh

chittysarah said...

sya:tau xpe~~
adei~~
xpe2 masih muda walau terlupa
lalala~~~

asyfiqaz:hahha
pandai~~~

Imzainieyzulkipli said...

alok singgah smbl follow!

http://imzainieyzulkipli.blogspot.com/

chittysarah said...

welcome~~
thanks~~

lalalla~~