Saturday, June 5, 2010

petang hari ku...

dengan hembusan angin kat luar tingkap yg agak memukul pipi dan juga badan,ak duk ngadap komputer n ketuk2 keyboard ala2 men piano dengan penuh perasaan dan lembut nyer..hahahha..(dari kecik mengidam nak men piano secara pro..tp xkesampaian =.='..)

arini patut aku berada di midvalley(bandar tengah..??)..berkumpul ngan dak2 republic of 1991..tapi cuaca pagi tadi xmengizinkan n ade kenduri yang perlu dihadiri...
mungkin bukan rezeki ku untuk keluar arini..

minda ku terasa kosong sejak malam tadi..(xtaw wayar pe yang short...=.=')
peperangan di gaza,isu dunia yg seperti akan berterusan agak lame sehingga mereka yg agak C.E.L.A.K.A..(eja dalam aty..)dapat pe yang dorang nk..ISRAEL yang (eja kembali perkataan sebelum ni)..entah sampai bile kekejaman akan berlaku di tanah negara islam kite...
sangat menyayat aty..tapi ape kan daya diri ku nie selain berdoa ke hadratNYA agar mereka selamat dan muncul pihak yang berani menentang..paling tidak agar mereka sedar akan kekejaman mereka...

pada waktu camni ak sedang mendengar lagu2 di dalam komputer umah ku..agak mengimbas kenangan..(lagu2 tertentu..=.='...)

jiwaku masih kekurangan ngan sesuatu..pada mula nyer aku ingat ianya ialah teman istimewa a.k.a bf..(gatal nie..ish3)
tapi biler diteliti kembali rupenyer kasih n cinta kepada yang esa...dan yang kedua nya kasih kepada mak abah..(semoga abah tenteram di sana...amin..)
aku xnafikan aku pun sunyi duk single nie tapi selepas ape yang berlaku sepanjang perjalanan ku,aku sedar yang aku masih lum sedia lagi..(adeh..gatal tapi kene sabar)
aku sangat sayang kepada kekawan aku yang sangat bek n kamcing selain menerima segala perangai aku..(thanks korang trime aku yg sengal n kekadang xbetul..hahhaha^_^)

ngan kehadiran kekawan aku yg ceria....(kekadang nyakitkan aty tp lumrah ar kan,ngeeee) aku pun turut ceria!!sayang korang ketat2 cam playar ngan nut(skru la..xreti eja..sori law salah..)

prnsip aku tentang cinta sekarang ialah cinta selepas kawin n direstui keluarga kedua belah pihak...(senang ar aku nak wat pape ngan suami yang sah..hehehhe..sume halal kot,ngeeee...xsabar..^.~) sabar separuh dari iman..

SESUATU PENANTIAN SANGAT MENYEKSA KAN TAPI HASILNYE SANGAT BERHARGA DAN MANIS
sangat suke ngan ungkapan yang aku pun xtaw antara aku curi ataw orang yang curi dari otak aku..(perasan lebih..)

da la ntah ape yang aku merapik petang2 nie..aku akhiri post arini agar dunia ini masih mampu bertahan selama kehidupan ku berjalan..dan peperangan di luar negara beransur kurang walau xbanyak..amin2..

p/s: gambar tu tangkap taun lepas tapi camera short(cam tuan die gak..=.=')

salam
dari yang penat menaip ^_^

2 comments:

Fakhrur Razi said...

eh kau ad rupanya blog
hahaha wokeh2
ayat kau mcm ayat novel dh
bole kita bersatu buat stu novel =.=
btw.. betul cinta lepas kawen
nk cinta kawen awal.. tapi kalau xde duit jgn ngade nk cinta XD

chittysarah said...

wah..ko da bace...ye2 baru wat kot..
thanks2..
ok jer law nk..
hahahh..wat novel gempak skit..
tul2,maksiat pun dapat la dielakkan..
arap2 la